KARAMAN / SARIVELİLER - Adiller Şehit Öğretmen Ali Yıldız İlkokulu

May

Sarıveliler Akıl ve Zeka Oyunları Karaman İl Seçmeleri Turnuvası 27.04.2024 Cumartesi günü Karaman'da düzenlendi. 10 farklı branşta yarışan öğrencilerimiz 4 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülükle geçen yıl olduğu gibi bu yılda turnuvaya damga vurdular. İl birincileri mayıs ayında Rize'de ilimizi temsil edecekler.  Danışman öğretmenimiz Müjdat BAL ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Okulumuz 2024 yılında iki adet projeyi başarıyla tamamladı. Benim Okulum Lavanta Kokar projemizde okul bahçesine lavanta diktik. Çorbada Tuzumuz Olsun Projesinde ise 2024 Ramazan Ayıda 46 haneye yardım kolisi ulaştırdık.

Nis

Sarıveliler Okuyor ödüllü kitap yarışmasının ilk sınavı ilçe geneleindeki ilk ve ortaokul öğrencileri arasında yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu proje kapsamında komisyon tarafından belirlenen kitapların öğrenciler tarafından okunmasının akabinde, komisyonun belirlediği sorulardan hazırlanan sınav öğrencilere uygulandı. İlk etap sınavında güzel sonuçlar beklediğimiz sınavın 2. etabı Haziran 2024'te uygulanacak ve dereceye giren öğrenciler ödüllerini alacak.

Mrt

Ramazan ayında dayanışma ve paylaşmayı farkındalık haline getirmek için okulumuz paydaşlarıy ile yürüttüğümüz Çorbada Tuzumuz Olsun Projesinde 46 adet yardım kolisi hazırladık. Okulumuz ÇEDES projesinde görevli öğrencilerle birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Projemize büyük ilgi gösteren velilerimize,okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

07.03.2024 tarihinde Sarıveliler İlçe Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası okulumuz zeka oyunları sınıfında yapıldı. Ev sahipliğini yaptığımız turnuvaya okulumuz dışında Civler Şehit Abit ORBAY İlk/Ortaokulu ve Göktepe YBO katılım sağlarken, turnuva sonucunda geçen yıl olduğu gibi okulumuz öğrencileri tüm branşlarda Karaman'da yapılacak İl seçmelerinde ilçemizi temsil etmeye hak kazandı.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, ülkemizde;  milletimizin varlığına, istikbâline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle , vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan aziz milletimizi saygıyla anıyoruz..

May

06/05/2023 trahinde Karaman il merkezinde Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonun düzenlediği turnuvada öğrencilerimiz büyük başarıya imza attı. 5 il birinciliği,2 il ikinciliği,1 il üçüncülüğü ve 2 il dördüncülüğü alarak turnuvaya damga vuran takımımızdan 5 öğrencimiz ilimizi Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında temsil edecek. Öğrencilerimizi, sınıf öğretmenimiz Müjdat BAL'ı, değerli velilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder; Türkiye Seçmelerinde başarılar dileriz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemiz tören alanında okulumuz koordinatörlüğünde kutlandı. Çelenk sunma programı saat 09:45'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ragıp YILMAZ'ın Atatürk büstüne koymasıyla başladı. Bayram programı saat 10:00'da  tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirldi. Bayram programına ilçe kaymakamımız sayın Mehmet BİRCAN, belediye başkanı sayın Mehmet İLGÜN ve Sarıveliler Halkı katıldı.